T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / AZDAVAY - Azdavay Anadolu İmam Hatip Lisesi

MODERN ÇAĞDA YENİ NESLİN DUYGU, DÜŞÜNCE VE DAVRANIŞLARINI ANLAMAK

Dijital ,  Modern Çağda anne, baba  ve eğitimci olmak oldukça zor. Bu sürecin  ergenlik dönemiyle kesiştiği düşünüldüğünde bizlere eğitimci olarak daha fazla görevler düşmektedir. Ergenlik dönemi özgürlük ve değişim sürecidir. Bu süreçte çocuklarımızı/öğrencilerimizi ne kadar iyi anlarsak ve bu zorlu süreçte onlarla birlikte yol alırsak   onlara hem yol göstermiş oluruz hem de onlara kendilerini anlamaları için  yardımcı olmuş oluruz. Bunun yolu da çocuklarımızı kendimizin değer yargılarıyla değil de onların gerçekleriyle değerlendirmekten geçer.

 İçinde bulunduğumuz zaman teknoloji, yeni gelişmeler, hız ve farklı sanal bir ortamı hayatımızın merkezinde oturtmuş bir çağdır. Bu çağda geçmiş zamanlarda olduğu gibi yine kuşaklar arasında ve nesiller açısından çatışmalar ve anlaşmazlıklar yaşanıyor olması oldukça mümkündür. Bu süreci en az çatışma ve anlaşmazlıkla çözmek adına toplantımızda öğretmenlerimizin de katılımı ile ortak fikirler beyan edilmiştir.

Çocuk ve gençleri anlamak ve bizim de o dönemlerden geçtiğimizi hatırlamamız gerekmektedir. Eleştirilerimiz yapıcı olmalıdır. Empati ve sempati gereklidir. Emredici ve dikte edici tavırlar yerine ikna metodu ile anlatmak daha yapıcı bir yöntemdir. Gençlere kendilerine hedefler koymaları noktasında yardımcı olunmalı ve manevi misyon yüklenmeli.  Hayatın sadece maddi ve görünen şeylerden ibaret olmadığı gerçeği anlatılmalı. Ahlaklı ve adaletli olmayı onlara öğüt olarak vermek yerine  onlara bu yönde  örnek olmalıyız.  Eğer ahlaklı ve adaletli olursak gençlere en güzel örnekliği sunmuş oluruz.  

Mayıs 2023 Kalite Takip Sistemi (KTS) Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı'ndaki "Modern Çağda Yeni Neslin Duygu Düşünce ve Davranışlarını Anlamak" konulu etkinlik, 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmeni Büşra ŞENER;in sunumu ile gerçekleştirilmiştir. Toplantımızda; günümüz çocukları/Z kuşağı ve ergenlik dönemi özelliklerine, ergenle iletişim kurmanın yöntemlerine, sen mesajı ve ben mesajı nedir?'e, ergenlik döneminde çocukların ihtiyaçlarına, iletişim engellerine yer verilmiştir. Katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

30-05-202330-05-202330-05-202330-05-202330-05-202330-05-202330-05-202330-05-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.05.2023 - Güncelleme: 30.05.2023 17:12 - Görüntülenme: 124
  Beğen | 0  kişi beğendi